четвер, 17 листопада 2016 р.

Без будь-кого з нас Батьківщина
може обійтися але будь-хто з нас
без Батьківщини - ніщо.
                 Василь Сухомлинський                       

     Патріотизм — одне з найглибших почуттів, закріплене століттями й тисячоліттями історичних подій.
   Патріотизм сьогодні є нагальною потребою і для людей, і для держави, оскільки високий рівень патріотизму громадян забезпечить повноцінний гармонійний розвиток як особистості в державі, так і суспільства в цілому.
 15 листопада 2016 року на базі Великоолександрівського НВК відбувся семінар-практикум  педагогів-організаторів з проблеми «Патріотичне виховання в контексті розвитку особистості».
   Структурно семінар складався із теоретичного та практичного блоків. У теоретичному блоці розглядались питання нормативно-правового забезпечення патріотичного виховання учнів у навчальних закладах (Штанько О.М.). 

Презентували свій досвід роботи з виховання соціалізованої суспільно активної, національно свідомої особистості школяра на засадах патріотичного виховання Коваль О.В., педагог-організатор Подолянського НВК, Вільчинська К.В., педагог-організатор Петрашівського НВК та Стахович О.М., педагог-організатор Майдано-Олександрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. 


   Про популяризацію козацьких традицій у патріотичному вихованні молоді Дашковецького НВК розповіла педагог-організатор Кохан С.В. Питання «Формування громадянських цінностей школярів на засадах традицій українського народу» розкрила Пелехата Г.П., педагог-організатор Охрімовецького НВК. У виступі Бех А.В., педагога-організатора Зіньківського НВК наголошувалось, що завданням сучасної системи виховання, які випливають із суспільних потреб сьогодення, є перехід до педагогічної творчості та індивідуального впливу, у переорієнтації учнівських та педагогічних колективів на гуманізацію виховання, створення умов для цілеспрямованого систематичного розвитку учня як суб’єкта діяльності, особистості, індивідуальності.
  У практичному блоці відбулась презентація блогу «Калейдоскоп виховної роботи»  (Шкринда Т.В., педагог-організатор Великоолександрівського НВК). Даний мережевий ресурс дасть змогу педагогам-організаторам,  класним керівникам ,  педагогам та усім , кого цікавить дана тематика, відшукати організаційні матеріали і документи, матеріали з досвіду роботи і багато інформації, що може бути цікавою і корисною у роботі. Головне -  усе це розміщено на сторінках одного блогу.


  Голова учнівської ради Бородій Діана висвітлила діяльність учнівського активу у напрямку національно-патріотичного виховання учнів у навчальному закладі. Учні четвертого класу зі своїм класоводом Садлій Л.О. представили захист проекту «Вишивка – символ України».





  Яскравим обрамленням семінару-практикуму був виховний захід «Квітни,  мово наша рідна» , який довів , що справжні українці люблять та поважають свою рідну мову.









  

Немає коментарів: