вівторок, 28 листопада 2017 р.

Вшанування пам"яті жертв голодоморів


    25 листопада українці та світ, як і щороку, вшанують пам’ять убитих Голодомором 1932–33 років. Жалобні заходи традиційно відбуваються також у 32 країнах світу.
    Національні пам’ятні заходи до 84 роковин геноциду пройдуть під гаслом "Голодомор — помста за свободу, помста за революцію".
    Сьогодні ми прагнемо чесно і гласно прочитати цю трагічну смертну історію українського народу, робимо спробу визначити міру вини тодішнього керівництва країни, керівництва республіки в цілому і кожного зокрема. Цього вимагає правда історії, наш час. Лише з врахуванням минулого, в тому числі і тих драматичних подій, що дав нам 1933 рік, ми можемо йти в майбутнє.
    У закладі освіти було проведено Лінійку пам'яті.  Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від  голоду.


    Також здобувачі освіти створили стінгазету «Україна пам'ятає. Світ визнає» , яка помережана квітами незабудьками. Квітка незабудька складається з двох кольорів – синього й жовтого – кольорів вільної та незалежної України.



    Тому синьо-жовті кольори квітки незабудьки дуже символічні для вшанування жертв сталінської політики, яка призвела до мільйонних жертв Голодоморів.
    Покладання квітів до пам'ятника жертв голодоморів стало завершенням Лінійки пам'яті.
    Класні години доповнили когорту заходів щодо вшанування пам'яті жертв голодоморів.

Немає коментарів: