неділю, 12 березня 2017 р.

Шевченківське слово в віках не старіє!

  Тарас Григорович Шевченко – ідейний та духовний геній української нації.
  Доброю традицією для Великоолександрівського НВК стало вшанування пам’яті великого Кобзаря. «Свіча запалена від серця» – під такою назвою розпочався Літературний тиждень присвячений 203 річниці від дня народження Тараса Шевченка. Учні школи присвятили цій події багато різноманітних заходів.
    Для всіх учнів школи проведено конкурс малюнків, ілюстрацій, плакатів, присвячених життю і творчості Т.Г. Шевченка. 

    9 березня вчителі-словесники провели між учнями 5-9 класів інтелектуальну гру «Поле чудес», яка дозволила школярам перевірити свої знання з біографії та творчості Т. Г. Шевченка.


   Для кожного українця Тарас Шевченко означає так багато, що створюється враження, ніби ми про нього все знаємо і він завжди з нами. Досить жвавим та цікавим для учнів був «Літературний брейн-ринг за творчістю Т.Г.Шевченка» проведений 10 березня, під час якого діти пригадували рядки з поезій Кобзаря, декламували вірші, з’ясовували деталі з життя Великого генія.




     Змінюються часи, але незмінним, невичерпним і, по суті, не до кінця прочитаним і розгаданим залишається сам Шевченко. І вистачить його, поза всяким сумнівом, ще на багато-багато поколінь – допоки житиме український народ, допоки буде жити наша Україна!


Немає коментарів: