суботу, 25 лютого 2017 р.

Вічна пам"ять Небесній сотні

…« Тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього  дня, спить у незнаних і безіменних могилах – присвячується!»
     « Цвіту нашого народу, його славним синам і донькам, які у розквіті сил віддали свою молодість і, найдорожче, життя – присвячується!»…
    Такими словами розпочався  виховний захід приурочений до Дня пам'яті героїв Небесної сотні та воїнів АТО, який 20 лютого проводився у Великоолександрівському НВК, під керівництвом вчителя історії  Н. В. Слободян. Допомогу у підготовці заходу надали вчителі Гонголь О.В. , Бойчук І.В.  

На стіні - фотографії героїв Небесної  Сотні, фото наших земляків, які загинули вже під час АТО, імена та фото односельців, які були або є учасниками бойових дій, у залі запалені свічки.
     Притихлі діти та вчителі уважно слухали та співпереживали кожному слову, що  лунало з вуст учнів, які  проводили захід.
     Пісні та вірші, а також хореографічні композиції  не залишили байдужим нікого. Атмосфера скорботи і гордості за наших героїв  повернула всіх до тих, таких болючих та страшних подій,  котрі , здається, зовсім недавно відбувались на Майдані… І знову « Пливе кача», і рвалося від болю серце, і бриніли сльози на очах у присутніх.
Гордість і світлий сум огортає серце після таких заходів, не хочеться нічого казати… просто виникає потреба побути на самоті і помолитися за загиблих героїв, за долю нашої багатостраждальної  країни і за мир та щасливу  долю дітей, які підростають.


Немає коментарів: