середу, 21 вересня 2016 р.

День миру
   Для декого з нас мир - це повсякденна реальність. На наших вулицях спокійно, наші діти ходять в школу. Там, де засади суспільства міцні, цей безцінний дар може ніким особливо і не помічатися. Проте для дуже багатьох людей в сучасному світі це не більше, ніж казкова мрія. Вони живуть в атмосфері нестабільності і страху. Саме для них в основному і існує цей день - Міжнародний день миру (англ. International Day of Peace), який був заснований в 1981 році Організацією Об'єднаних Націй як щорічне свято відмови від насильства і припинення вогню в глобальному масштабі. Щороку 21 вересня люди в різних куточках земної кулі так чи інакше віддають данину миру. Це свято покликане змусити людей не тільки задуматися, але й зробити що-небудь заради миру.

    ООН використовує святкування Дня миру для привернення уваги до своєї різносторонньої роботи на підтримку миру і для того, щоб спонукати окремих людей, групи й громади на всій планеті до осмислення проблем миру та обміну інформацією, а також практичним досвідом діяльності по його досягненню. 
     День миру в Україні встановлений Указом Президента в 2002 році і відзначається щорічно 21 вересня - в Міжнародний день миру. Таким чином Україна підтримує рішення Генеральної Асамблеї ООН і підтверджує відданість країни ідеалам миру


Немає коментарів: